Intervju med ägaren av Ztrixq.se

Posted by bloggttexpose on oktober 20, 2009
Gästartiklar, Inspiration

Berätta om dig själv, vad du jobbar med, hur länge du bloggat, ZtrixQ.com och annat intressant.
Mitt bloggäventyr startade trevande 2007 med några artiklar per månad som med facit i handen inte var direkt något som jag skulle skriva om idag. I början på 2009 tänkte jag att nu eller aldrig är det dags att satsa på bloggandet det är inget jag har ångrat. Att ha och driva en blogg eller som i mitt fall 2 är otroligt roligt och oerhört stimulerande, och jag hoppas naturligtvis som många andra att en dag kunna livnära mig på mina bloggar och webbsidor. Än är jag inte där och det krävs ytterligare satsningar för att kunna möjliggöra sådana förhoppningar! Men det är bara att köra på, skriva och utvecklas så kanske en dag når man sina mål! Mitt vanliga jobb är som IT-tekniker som jag har jobbat med i ganska många år.

Vilka är de viktigaste faktorerna för att bli en framgångsrik bloggare?
En av de viktigaste sakerna för att lyckas som bloggare är att man verkligen gillar att blogga! Att verkligen brinna för att skriva. Att skriva kontinuerligt, bygga upp nätverk med andra bloggare. Hitta nya infallsvinklar och våga försöka hitta sin egen stil. Vara uppdaterad, hålla sig informerad om vad som händer och vara lyhörd. Det finns naturligtvis många olika faktorer för att lyckas som bloggare men det gäller att ta ett steg i taget och kanske inte sätta för höga och orealistiska krav, utan sätt rimliga krav, jobba för att uppfylla dem, sätt nya mål och på sätt höja ribban hela tiden.

Vad ska man tänka på när man börjar blogga? Vad är viktigt att veta?
Som nybörjare kan det vara lite kämpigt i början innan får grepp om hur allting fungerar. Så ett tips är att testa sig fram ibland genom trial & error (den hårda vägen) hitta och läsa tips och guider för att få ett bra resultat. Titta på andra bloggar! Hur har dem byggt upp sin blogg! Sedan måste man bestämma sig ”vad vill jag skriva om” vilket nog är den viktigaste punkten för när det kommer till kritan är det ändå vad man skriver om och hur man skriver som sätter prägel på just din blogg.

Vad lärde du dig allra först som bloggare?
Att det är otroligt kul. Efter jag skrivit ett par artiklar var jag fast. Det är oerhört roligt och stimulerande att skriva och publicera sina inlägg, få respons av läsare och även av andra bloggare. Min första blogg var hos Googles Blogger och med ett brinnande intresse tog det inte lång tid innan jag hade hackat och byggt om hela bloggen och det satte ytterligare fart på mitt intresse för Html, Php, JavaScript mm. Men nu använder jag WordPress sedan ett par år tillbaka och det är likadant där – ett evigt testande. Men nu för tiden har jag en test blogg där jag kan löpa amok ibland koderna och inte använda min vanliga blogg som experimentell blogg längre..

Vad har du för utrusning för bloggandet? (webhotell, plugin etc.) Varför använder du det?
Jag har två bloggar, och ZtrixQ.se ligger på Manufrog och WPXL.se som finns på Binero och jag är väldigt nöjd med dessa webbhotell. Framför allt deras support som är väldigt bra och det är viktigt om det kör ihop sig vilket det gör ibland. Jag använder WordPress på båda bloggarna som jag anser vara en av de bästa bloggplattformarna för att blogga. Jag använder vanligtvis cirka 10-15 plugin på bloggarna och försöker vara ganska restriktiv när det gäller att installera allt för många WordPress plugin, och använder jag mig ofta av enkla WordPress hacks istället för att få samma funktionalitet.

Vilka misstag ser och hör du andra bloggare göra?
Ett stort misstag som kan vara ganska vanligt är att man som entusiastisk nybörjare skriver alldeles för många artiklar. Man vill för mycket för fort. Men det finns ingen rim och reson att publicera både 5 -15 artiklar om dagen. Det är bättre att inrikta sig på kvalitet än kvantitet. Att blogga kräver ett stort tålamod vilket många kanske inte tror, men i grund och botten handlar det om att bygga upp sin blogg, bygga upp en trogen läsarkrets, bygga upp ett förtroende hos sina läsare och försöka behålla det. Men även locka nya besökare att bli återkommande besökare.

En del bloggare tycks tro att just deras blogg kommer att bli framgångsrik bara sådär på studs, vilket är ganska troligt att det inte kommer att hända. Det finns naturligtvis många tekniska missar man kan göra, men det hör nästa till för att utvecklas, men besökarna uppskattar oftast inte det! Så genom egen erfarenhet, testa inte nya plugin och funktioner på er vanliga blogg utan ha en testblogg i någon form där ni kan experimentera. Det blir så mycket bättre både för er själva och era besökare…

Ge oss dina tre bästa tips för att bli en framgångsrik bloggare.
Själv håller jag fortfarande på att försöka bli en framgångsrik bloggare så det får bli tips ifrån en eventuellt framgångsrik bloggare! Men jag har bloggat ett tag och man lär sig nya saker i stort sett varje dag. Men mina tips är:

1. Ge aldrig upp! Hur hopplöst det än kan kännas ibland, så bara jobba på. Skriv och publicera era artiklar. Förr eller senare lossnar det och fler upptäcker er blogg.

2. Bygg upp ert eget sociala nätverk med exempelvis andra bloggare. Det blir så mycket enklare och bättre när man har en bra relation med likasinnade bloggare. Dels kan man lära sig väldigt mycket, dels kan man få mycket input och även output genom att ha en bra kontakt med andra inom bloggvärlden.

3. Våga testa nya saker! Man kommer ingenstans om man inte vågar testa nya infallsvinklar och idéer på sin blogg. Var inte rädd för att misslyckas, det har jag gjort massvis med gånger själv. Ibland får man en bra idé som slår bra, ibland inte, men så är det bara. Ta lärdom av alla bra idéer som fungerar och bygg vidare på dem. Och hela tiden lär ni er något nytt på er resa till att bli en framgångsrik bloggare..

Jag tackar Tobias för att jag blivit intervjuad på 1000hemsidor.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Två inspirerande filmer med Max Söderpalm
Läs min intervju med Sveriges bästa säljcoach
Affiliateprogram

Tags: , , ,

2 kommentarer to Intervju med ägaren av Ztrixq.se

  • Erik - Binero skriver:

    Hej,
    Jättekul att höra! Hör av dig om det är nåt mer vi kan göra för dig.
    Mvh, Erik / Binero

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu