Så blir du mer produktiv!

Posted by bloggttexpose on oktober 04, 2009
Internet

Det kan vara svårt att alltid hinna med att skriva sina dagliga mål med artiklar. Jag har lagt mig på minst ett inlägg om dagen och det är ungefär vad jag hinner med nu då jag annars jobbar väldigt mycket. Vissa dagar kan jag skriva en hel veckas artiklar och andra dagar har jag knappt tid till att publicera artiklar. Dem dagar där jag har mycket tid till bloggandet hinner jag heller inte alltid med att skriva klart då jag har annat att göra som att bygga nätverk, maila, jobba och så vidare.

Få tid till att blogga
Det första jag gör när jag sätter mig vid datorn är att kolla hur många besökare jag hade dagen innan, vad som kommit till min e-post och om det är något intressant som har hänt. Detta brukar lätta skena iväg när det gäller tid så sätt en maxgräns vad det max får ta.

Så blir du mer kreativ
Håll dig till din maxgräns och den behöver inte vara mycket mer än 15 – 20 minuter om du svara på mail. Det räcker att kolla din mail, hur många besökare du haft, om du tjänat pengar och så vidare en gång om dagen. Jag gör det på kvällen. När du ska göra en analys av din trafik, varifrån den kommer, vad dem gillar, läser tittar på och så vidare kan du sätta någon timma i månaden för att få tid över till det. Se det som en uppgift.

Snabbare med e-post
Se till att du inte bara har en mapp i din inbox utan ha gärna fler mappar. Jag har runt fem mappar, viktiga mail med lösenord och sånt, mail med olika nätverk, en för företaget, en privat och en för lite inspiration. Jag är ganska duktig att svara på e-post så fort jag ser mailet om det är något som kräver svar. Jag kollar min mail bara på morgon och kväll, oftare behövs inte och det gör jag för att mina besökare ska få snabba svar.

Använd mappar för dina bästa sidor
När du hittar en ny sida som du vill spara så lägg den under favoriter och organisera upp allt i mappar. Mycket prat om mappar nu men mappar är bra. Jag har ett antal olika mappar där jag samlar artiklar som jag ska läsa, sånt jag vill skriva om, olika nätverk och affiliates och så vidare. Jag har allt organiserat så att detta inte ska ta så mycket tid. Tänk dig själv hur mycket du skulle få leta innan du hittar det du sökte efter om du har runt 40 – 50 eller kanske ännu fler länkar i dina favoriter… Då är det bättre med mappar och organiserat förstår du också.

Schemalägg dina uppgifter
Om du driver en blogg ensam så har du mycket som ska göras, bland annat ta kontakt med annonsörer, skriva artiklar, leta inspiration, marknadföra dig, bygga nätverk och så vidare. Gör upp ett schema så du vet under vilka dagar och tider du ska göra vad så slipper du fundera på det resten av veckan. Ska du kontakta annonsörer på onsdag efter lunch så är det då du börjar fundera på det, inte redan på måndagen.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Så drar dina äldre artiklar besökare
Nyhetsbrevsskola, del 2
Lägg till din blogg på listor och länkkataloger

Tags: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu