Vad är viktigt med referrals?

Posted by bloggttexpose on oktober 03, 2009
Tips & Trix

Det är mycket viktigt men också spännande att läsa statistik för sin egen blogg. Det roliga är att se hur många besökare som läser ens artiklar, hur trenden går över en period, hur mycket du kan tänkas tjäna på bloggen. Något kanske ännu viktigare är referrals! Statistiken är jättekul att titta på men inte lika viktigt som dina referrals.
Referrals visar varifrån dina besökare kommer ifrån, vilka sidor som länkat till dig och vilka sökmotorer som har skickat besökare till dig. Det är viktigt att veta varifrån besökarna kommer så att man kan lägga ner energi på att publicera artiklar eller synas så mycket som möjligt på dessa siter. Då har du större chans att lyckas bra med din blogg.

Jag har börjat kolla på vad det är för sökord besökarna hittar mig och sen jobbar jag med dem, just nu är det mycket som handlar om att tjäna pengar på Internet. Jag väljer ett av de mest minst sökta sökorden och börjar jobba med det så att jag kommer högre upp på söklistan. Nu skriver jag ett inlägg med det sökordet och försöker att göra det populärt på de olika sökmotorerna. Jag gör lite ändringar så som att skriva mer texter om det ämnet med det sökordet inkluderat, länkar till sidor som också innehåller information om ämnet samt markerar sökord, skriver guider eller information om ämnet, det är enklare SEO-saker. Efter en tid bör din sida rankas högre och högre upp på sökmotorernas resultat. Jag har ganska bra tålamod vilket man måste ha för att det ska löna sig då det tar tid. Jag är långt ifrån nöjd, jag vill att dem ska komma tillbaka, stanna kvar på sidan, prenumerera på sidan och mitt nyhetsbrev etc. Hitills har jag fått ihop en hel del sökord även om jag bara bloggat i tre veckor och jag försöker att arbeta likadant med alla sökord. Det blir mer och mer att hålla reda på då du skriver fler artiklar med fler sökord. Det är värt det, jag lovar så glöm inte bort dina gamla artiklar, mer om det här och här. Det kan vara ganska jobbigt och omständigt ibland men det kommer att löna sig till slut om du orkar göra detta.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Vikten av att ha bra artiklar, del 2
Så får du en välbesökt blogg
Affiliateprogram

Tags: ,

1 kommentar to Vad är viktigt med referrals?

  • Saraicg skriver:

    Sv: Nja jag tänker inte så mycket på reklamen men visst en del är det ju. Men inte mycket mer än vad det är i andra tidningar :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu