15 tips på hur du får mer intäkter

Posted by bloggttexpose on september 27, 2009
Företagande

Så här för du och ditt företag bättre affärer. Bättre affärer betyder för dig mer intäckter till företaget och du får mer lön!

ο Lär dig sälja bättre. Kan du lägga ner 30 minuter varje dag på att läsa olika böcker som handlar om hur du ska sälja, läsa på Internet eller gå en kurs blir det 3,5 timmar i veckan. Lär dig att använda de metoder som är bevisade att de funkar istället för att göra som du brukar hos kunderna. Gör du som du brukar får du ungefär samma resultat.

ο Erbjud dina kunder ett komplett paket. Det finns säkert kunder som du redan har som behöver något extra som du inte kan leverera och då får de anlita ett annat företag. Erbjud dig att sälja hela paket eller starta ett samarbete med andra företag som kan ge dig det dina kunder behöver.

ο Erbjud dig att ge belöna folk som hjälper dig att få fler kunder. Se till att det syns att ni belönar folk om nya kunder hittar till er och dem kan referera till någon som hjälpt er att få nya kunder.

ο Säljer du tjänster i ditt företag? Titta över om det inte är någon produkt du kan sälja och på så sätt komplettera dina tjänster med redan idag.

ο Säljer du produkter i ditt företag? Titta över om det inte är någon tjänst du kan sälja och på så sätt komplettera dina tjänster med redan idag.

ο Om du har ett konsultföretag, försök sätta namn på dina tjänster du säljer och försök sätta ett fast pris. När du vet ungefär hur lång tid det tar för dig att utföra ett uppdrag kan du ta mer betalt i timmen och hinna göra fler uppdrag under en vecka. På så sätt får du mer intäckter till företaget varje månad.

ο Är det så att du inte kan leverera ett helt paket till en kund utan att du rekommenderar andra företag eller leverantörer? Du kan då prata med de olika företagen och leverantörerna om att du vill ha en viss procent varje gång du rekommenderat en kund till dem. Sätt ihop ett litet kort som dem visar upp till företagen då dem köper en produkt så du kan få din del av affären.

ο Hur ofta undersöker du vad ditt företag kan göra för kunderna? Bestäm att ni i varje månad, kvartal eller halvår gör undersökningar om vad kunderna saknar hos er. Försök att göra allt för att hitta lösningar på kundernas problem.

ο Säljer du kunskap? Tar du betalt för den? Inte det? Fundera på om du ska skriva en e-bok med din kunskap och sälja eller kanske anordna kurser eller föreläsningar. Glöm inte att ta betalt för det, bra betalt.

ο Hur snabb är du på att snappa upp nya trender i just din bransch? Kan du sälja det till dina kunder så att du är först med det nya? Skriv artiklar i olika branschtidningar, skriv artiklar på nätet eller var som helst. Det viktiga är att ditt budskap kommer ut och på så sätt blir du den första som sätter trender i din bransch.

ο Finns det något företag som du kan tänka dig att samarbeta med? Ta kontakt med dem på ett ödmjukt sätt och fråga om dem är intresserade av ett samarbete med dig som kan resultera med affärer för båda företagen.

ο Undersök om du inte kan hitta återförsäljare åt dina produkter eller tjänster. Ta inte första bästa utan se till att göra en bra planering och ha bra kontakt med din återförsäljare.

ο Om du inte vill göra grovarbetet i ditt företag av någon anledning och du har säljare. Anställ en till säljare för dem gör det som behövs.

ο Finns det något som kan öka din försäljning ännu mer? Kanske du också skulle sälja era tjänster/produkter?

ο Jobbar du inte för att förbättra din försäljning kommer det inte att hända. Ingen gör jobbet åt dig! Se till att ha dina mål nedskrivna på olika ställen där du alltid kan se dem. På kontoret, på kylskåpet, på spegeln, överallt där du kan komma på.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Var har du annonser på din blogg?
Att tänka på när du skriver nyhetsbrev
Gör din blogg bättre för besökarna

Tags: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu