Nyhetsbrevsskola, del 2

Posted by bloggttexpose on september 25, 2009
Artikelserier

Del 2 av 8 i en artikelserie

Det är viktigt att du ser till att du inte hamnar i mottagarens spamfilter för e-post. Vissa av de tips som finns här nere kan verka löjliga men tillsammans är dem farliga för du har då större chans att hamna i inkorgen för spam. Det vill ingen av oss. För att få en sån hög procent av leveranser som du kan bör du läsa och ta till dig dessa tips.

Rubriken
Försök att inte använda specialtecken i ämnesraden så som %&/()#” etc. Felstavningar och stora bokstäver är en annan sak som gör att det ser misstänkt ut. Skriv en bra, rolig, smart eller fångande rubrik.

HTML-koder
Använder du dig av HTML-kodning så ska du se till att du har en ren och snygg kodning och att även texten för mottagaren är det. Ta bort alla onödiga HTML-taggar, dem är bara i vägen. Se till att du har en jämn fördelning av text och bilder i ditt nyhetsbrev, använd dig inte av samma färg på texten som på bakgrunden, det är bara misstänktsamt.

Adresslistan
En så kallad smutsig lista ger studsar och högre risk att bli svartlistad. Det finns både mjuka och hårda studar. Mjuka studsar är när meddelandet känns igen av mailservern hos din mottagare men inte når ända fram till inkorgen av en eller annan anledning, kan vara att den är full, servern är överbelastad eller ett tillfälligt fel.
Hårda studsar är när ditt brev inte levereras till läsaren. Antingen är e-postadressen felstavad, ogiltig eller så har den kanske upphört. Dessa adresser ska du rensa bort så fort som möjligt.

Spam
Det finns olika sätt att arbeta för att nyhetsbrevet inte ska misstolkat som ett spam. Om det nu gör det kan det bero på:
♦ Nyckelorden i ditt nyhetsbrev innehåller olika sex-ord, viagra, gratis, tjäna pengar etc. Saker som verkar orimliga för läsaren.
♦ I bilagor finns det många virus, undvik i den mån det går att inte ha med olika bilagor.
♦ Använd ditt företagsnamn som avsändare, är det otydligt, felaktigt eller kanske ogiltigt kommer det att räknas som spam. Var stolt och våga stå för ditt nyhetsbrev.
♦ Många av dina mottagare har rapporterat ditt nyhetsbrev som spam, använd dig därför av ett enkelt sätt att avregistrera sig från nyhetsbrevet.
♦ En IP-adress som ser misstänksam ut.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Nyhetsbrevsskola, del 1
Nyhetsbrevsskola, del 3
Nyhetsbrevsskola, del 4

Tags: , ,

1 kommentar to Nyhetsbrevsskola, del 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu