Så här tar du tillbaka en förlorad kund

Posted by bloggttexpose on september 23, 2009
Företagande

Alla kommer förr eller senare att tappa en kund av någon anledning. Antingen för att samarbetet är slut eller för att något dåligt hände så att kundrelationen avslutas.

Här är 5 tips på hur du tar tillbaka en kund som du förlorat av någon anledning.

1. Om kunden är sur på dig ska du låta han/hon tänka över vad som är problemet, vad som hände. Ge det några dagar innan du tar kontakt igen. Under tiden ska du tänka på vad du ska göra för att få tillbaka kunden. Oftast så hjälper det väldigt mycket om kunden har tid att tänka över problemet utan att det kräver så mycket från din sida. Om problemet är på grund av dig så måste du bemöta kunden på rätt sätt. Var ödmjuk och berätta vad du planerar för att göra er relation bättre. Kunden måste känna sig viktig för er.

2. Var inte så stolt att du inte kan släppa din stolthet. Om kunden hade fel vet han/hon med största sannolikhet själv om det. Det är mänskligt att fela, glöm aldrig det!

3. När kunden vill komma tillbaka till dig måste du visa att du är glad när han/hon mailar eller ringer till dig. Det ska vara lätt för kunden att komma i kontakt med dig, glöm det som har hänt och gå vidare. Det som har hänt är historia och det kan du inte göra något åt men framtiden kan du däremot styra.

4. När en kund har hoppat av ska du försöka att få med han/hon i ett spännande projekt som båda har nytta av. Det ska vara värdefullt för dem att starta projektet med dig. Alla inblandade vet vad som har hänt men försök att inte låtsas om det för att göra det lättare mellan er, speciellt om kunden gjorde fel.

5. Tacka! Hur många företag har tackat dig för något det senaste året? När du kommit med pengar? När ni gjort något bra? När ni har presterat något? Tänk efter det och hur ofta säger ni tack till en kund? Om du fick höra att det ska bli roligt, spännande, intressant eller utmanande att arbeta med dig i ett nytt projekt, hur glad skulle inte du bli då? Precis, jag tänkte väl det…

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Ditt personliga varumärke på Internet
Tips för dig som vill bli frilansare
Så får du mer kreativitet

Tags: ,

2 kommentarer to Så här tar du tillbaka en förlorad kund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu