Ditt personliga varumärke på Internet

Posted by bloggttexpose on september 22, 2009
Gästartiklar

Gästartikel av Per Frykman

Det finns ingen snabbare spridningsväg för ditt personliga varumärke än Internet och Google kallas inte för inte för ett ”reputation management system”. Genom Google kan du sprida ditt professionella rykte på nätet. Genomslaget är gigantiskt och snabbt. Men – känner du till ditt personliga varumärke och professionella rykte?

Liksom i ”verkliga livet” så bör du komma ihåg att ditt varumärke uppstår i betraktarens öga och du är det du publicerar på bloggar, i kommentarer . . . . och på  Facebook. Spåren finns kvar och kan skada.  Idag är det en majoritet av de som rekryterar som också googlar på de sökande eller tittar i LinkedIn, på Twitter eller i Facebook . . och man plockar också bort kandidater! 

Tyvärr är det försvinnande få som på ett systematiskt sätt nyttjar denna spännande möjlighet i en tid när företag i allt högre utsträckning jagar intressanta talanger på Internet istället för att annonsera. Då gäller det att vara synlig med ditt personliga varumärke på nya sätt. Titta på denna geniala CV på You Tube där du faktiskt kan klicka dig fram http://bit.ly/OgFTp.

Nyckeln för att bli synlig på Internet på ett intressant och systematiskt sätt är att du har analyserat och byggt ditt personliga varumärke och sedan hela tiden  ”lever ditt varumärke”. Framtidens arbetsmarknad är här och då måste vi använda framtidens metoder.

Du kan också följa nyheter och tankar på http://perfrykman.wordpress.com

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Vikten av att ha bra artiklar
Vikten av att ha bra artiklar, del 2
Så får du en välbesökt blogg

Tags: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu