Gör din blogg bättre för besökarna

Posted by bloggttexpose on september 17, 2009
Tips & Trix

Då det är torsdag idag och jag har ledig dag kan det vara tid för att fixa med bloggen. Det kan ta tid men det kommer vara värt det senare. Bloggen blir bättre och mer välbesökt allt eftersom. Här nere följer några tips på hur du kan förbättra din blogg med enkla medel. Ta dig tid till detta då du har ledig dag.

Vem är du?
En del av världens alla bloggare kanske måste vara anonym av någon anledning och det är helt okej. Men, har du inte skyddad identitet eller någon annan anledning till att vara anonym så är det viktigt att visa vem du är. Bloggen blir mer personlig på det sättet och för läsaren känns det mer seriöst om man har i alla fall ett namn på bloggaren.

Det du skriver om
Ge en liten förklaring på några ord vad läsaren har att förvänta sig av just din blogg.

Diskussion
Diskussioner som du har med läsare och andra läsare mellan varandra gör att du behåller dina läsare på ett enkelt sätt. Din blogg blir mer aktiv och dina besökare kommer säkerligen ge dig mer tips på artiklar du kan skriva och saker du kan blogga om.

HTML-kodning
Använder du dig själv av HTML-kodning råder jag dig att se över den så att allt stämmer.

Pinga bloggen
Använd fenomenet ping för att nå ut till olika bloggtjänster och på så sätt få nya och fler läsare. Dina återkommande läsare kan då se att du uppdaterat din webbplats med ny information.

Kolla texten
Ibland är jag slarvig med att korrekturläsa alla mina inlägg på bloggen men det är bra om du gör det, det ser mer seriöst och proffsigt ut om det är rättstavat, uppbygnaden av meningar är rätt etc. Detta är ganska lätt att göra om du skriver dina artiklar och texter i Word eller någon annan ordbehandlar som har rättstavning i programmet.

Arkivet
Det ska vara lätt att se över alla dina gamla artiklar och inlägg. Jag har på min webbplats en sida som heter Veckans artiklar där alla mina artiklar ligger veckovis och en sida som heter Artikelserier där jag lägger upp mina olika artikelserier.

Kategorier
Använd dig av kategorier och försök att lägga dina artiklar i rätt kategori. Det blir lättare för alla läsare då om dem vet var dem ska leta för att finna det dem söker.

Länk till förstasidan
Det ska vara lätt att komma till din startsida från alla olika artiklar, undersidor och kategorier. Se till att det här funkar felfritt.

Kontaktuppgifter
Lägg ut uppgifter så att läsare kan ge dig tips, förslag och kommentarer till din blogg via mail. Det blir roligare för dig som bloggare att få respons på det du skriver och läsarna får läsa det dem vill.

Planering
Om du bara kan blogga en dag i veckan eller korta stunder under dagen, se till att ha allt material samlat någonstans där du lätt kan komma åt det.

Säkerhetskopia
Ta säkerhetskopior på dina inlägg så ofta du kan. Alltid bra med backup om något skulle försvinna.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Så får du reklam, helt gratis!
Tänkte du efter före bloggstarten?
Att tänka på när du ska ge ut din e-bok

Tags: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu