Vikten av att ha bra artiklar, del 2

Posted by bloggttexpose on september 15, 2009
Internet

Det är riktigt viktigt att ha ett bra innehåll på sin blogg om man vill att den ska synas ute i bloggdjungeln. Det är just artiklarnas mängd och innehåll som bestämmer hur mycket trafik du får till din webbplats, vare sig du har ett företag eller en blogg. Det är dem som ser till att hemsidan går med vinst. En sak som är viktigt då du är webmaster eller ägare av en site på nätet är att du publicerar artiklar både för honom och henne. Alla ska kunna läsa dem, lyckas du med det kan du få många fördelar med din webbplats.

Det är artiklarna som är drivkraften och det största lockmedlet för att få trafik till din webbplats, har du inga artiklar, får du ingen trafik, enkel matematik. Ju fler artiklar du har desto högre och bättre ranking får du på de olika sökmotorernas sidor. Har du ett stort trafikflöde kan det generera i större vinster och mer inkomster. Allt handlar dock inte om artiklarna på din webbplats. Besökarna har andra krav som du måste uppfylla, lätt att hitta, bra design, lätt överskådlig meny etc. Har du välskrivna artiklar får du läsarnas intresse och dem rekommenderar dig och din webbplats till andra. Mun-till-mun marknadsföring. Den bästa men dock svåraste. Här har jag skrivit ner lite tips för dig som kan hjälpa dig att få ett större flöde av trafik. Med hjälp av artiklarna som du skriver kan du bli framgångsrik!

Använd dig av nyckelord
När du skriver dina artiklar måste du ha nyckelord eller nyckelfraser som går att söka på. När en besökare är på nätet är det oftast för att dem letar efter något, det är dem som mest bläddrar på nätet efter det dem söker, de letar efter något spciellt. Dagligen så söker personer hos till exempel
Google för att hitta det man söker. Har du då nyckelord eller nyckelfraser på dina artiklar kommer det vara lättare att besökaren hittar till dig. På så sätt får du mer besökare. Det viktiga är att du har artiklar på din webbplats som handlar om det du gör eller ditt intresse. Har du en webbplats om cyklar så måste du självklart skriva artiklar som handlar om cyklar på webbplatsen, har du en site som handlar om marknadsföring måste dina artiklar handla om just marknadsföring. Välj ut tre till fyra nyckelord eller nyckelfraser till varje artikel.

Densiteten på dina väl valda ord
När du valt ut de ord som är dina nyckelord och nyckelfraser så måste du lära dig att använda dem helt och hållet. För att de olika sökmotorerna ska känna av dess närvaro bör du ha hög densitet på dina nyckelord. Man brukar säga att ungefär 10 till 15 procent är en bra densitet på nyckelorden i din artikel för att alla de olika sökmotorer ska ranka din webbplats så högt som möjligt. Med nyckelordsdensitet menas hur många gånger dina nyckelord eller nyckelfraser används i en artikel. Detta skiljer sig från artikel till artikel beroende på hur många ord den innehåller. Det gäller att hitta vad som är lagomt för dig. Blir det för hög densitet så kan det tråka ut läsaren och blir det för få så kanske sökmotorerna ignorerar dig.

Bra innehåll i artiklar
Det är viktigt att dina artiklar är läsvärda även om du har hög ranking på sökmotorerna, annars kommer besökarna inte tillbaka. Artiklar ska antingen underhålla människor eller så ska dem ge information och lösa läsarnas problem eller behovet av något. För att inte tappa läsare bör du ha välskriva artiklar med bra stavning och grammatik. Dålig svenska vill ingen läsa. Besökarna kommer tillbaka till din webbplats om du verkar vara vettig, vet vad du skriver om och man kan lita på dig. Se till att du gör det du lovar och skriv inte artiklar som du inte har underlag för, det vill säga ljug aldrig. Folk brukar ge bra respons på olika siffror, fakta som stämmer och statistik som är aktuell. Ta fram så mycket fakta du kan och bra information till en artikel som du ska skriva. Om läsarna märker att du har många bra artiklar och du skriver om sånt som fungerar kan dem tro att du är lite av en expert inom ditt ämne/område du valt att skriva om och det är just det vi vill. När folk litar på dig kommer dem att sprida din webbplats vidare och de kommer också att lita på dina artiklar eller de produkter du säljer på din site.

Glöm inte
Om du börjar publicera artiklar till andra webbplatser eller kanske i nyhetsbrev, glöm för Guds skull inte att länka till din egna webbplats. Efter varje artikel kan du försöka få med en ruta där det står lite om din webbplats med länk till dig. Den ska alltid vara publicerad i slutet av artikeln för när läsaren har läst det du skrivit så kommer de klicka på din länk som leder till din webbplats om dem tycker om din artikel.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Så behåller du kunderna i svårare tider
Att tänka på när du ger ut e-böcker
Vad är sid- och trafikbytessidor?

Tags: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu