Så får Du en välbesökt blogg

Posted by bloggttexpose on september 15, 2009
Internet

För att få en välbesökt och bättre blogg gäller det att du jobbar för det. Här kommer några av mina bästa tips.

° Uppdateringar
Om man generaliserar lite så ligger en proffsbloggare på tre inlägg om dagen, minst. Visst många tycker att det låter dåligt men om du vill tjäna pengar på din blogg så måste du jobba för det. Om du tar en kväll i veckan och skriver alla inlägg som du ska publicera under veckan kan du själv välja när inlägget ska publiceras. Många, men inte alla, bloggverktyg tillåter detta. Många har ett vanligt jobb från morgon till kväll och kan då ha svårt att komma åt att blogga.

° Statistiken
Visst är det kul att se att man får respons på det man skriver? Det är kul att ha många besökare som gillar det man skriver. Jag använder mig av ett program som heter Google Analytics där man kan få reda på hur många som besökt sidan, varifrån dem kommer, vilka inlägg som är mest populära, hur länge dem har varit på sidan, varifrån dem kommer etc. man kan få fram allt som har med statistik att göra. Ibland, ungefär en gång i veckan kollar jag vilka som är mina mest lästa inlägg och på så sätt får jag kontroll över vilka inlägg som läses mest och vilken typ av inlägg som är mest intressant för er läsare. Då vet jag vad jag ska skriva för att både behålla gamla läsar men även få nya läsare.

° Äldre inlägg
Om man publicerar runt 3 inlägg om dagen är det självklart inte lätt att hålla koll på vad man skrivit om men det kan löna sig att ge det ett försök. Det jag syftar till är att du ska länka till äldre inlägg som har något med de nya inläggen att göra. Om du skriver ett inlägg om en cykel, bil, spel, programvara eller något annat, som du tidigare har testat kan du länka till det. Detta är bra för besökaren då han/hon kommer att stanna kvar längre på sidan samt får mer information om något som är intressant. Det kan som sagt ta tid att hitta gamla inlägg som är relevanta men det kan löna sig.

° Listor
Ni som läst min blogg ett tag nu vet att jag har en sida som heter
Artikelserier. Där lägger jag upp alla mina artiklar som finns i olika serier så att läsarna inte kan missa något som jag skrivit. Under varje inlägg har jag en liten lista där jag tipsar om andra bra artiklar på denna blogg. Detta är bra då läsare som kommer in då och då får en snabb överblick över vad som finns på bloggen. Glöm inte bort att så fort dina inlägg inte syns på förstasidan så är dem inte värdelösa. Dem kan vara värdefulla på något annat sätt. Listor kan man även använda sig av i inläggen om man vill sammanfatta ett inlägg.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Tänker du på detta?
Undvik detta för att bli en populär bloggare
Så får du reklam, helt gratis!

Tags: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu