Så får du mer kreativitet

Posted by bloggttexpose on september 14, 2009
Tips & Trix

Detta är en artikel om hur du får mer kreativitet. När man skriver en artikel handlar det inte bara om att skriva, man måste få läsarnas intresse, få dem att vilja ha mer av det du skriver, vilja återkomma till dig. Jag tror ni fattar vad jag är ute efter. För att ditt meddelande ska nå fram måste du först få uppmärksamhet, sen måste du få intresse och nyfikenhet av läsarna.
När man skriver artiklar måste man ha mycket kreativitet. En del får kreativiteten hur lätt som helst, andra får den efter ett tag och vissa får den inte alls, skrivkramp! Det är något vi vill undvika. Vad kan du då göra när du inte kommer på något? Detta är inte vetenskapligt bevisat och det funkar inte för alla. Det kommer däremot funka för en del. Det finns många metoder som man kan ta till hjälp för att hitta och få inspiration som behövs. Jag kommer nu dela med mig av fem tips.

1.. En kreativ arbetsplats

Skulle det vara så att du inte känner dig nöjd med den arbetsplats du har kan detta sätta käppar i hjulet för dig. Kreativitet kommer från att man har en god mental hälsa och har du en stökig arbetsplats så kommer inte din kreativitet att få komma fram.
För att detta ska uppnås kan du inreda din arbetsplats med saker som gör dig glad och avspänd. Det kan vara allt från dofter och bilder till olika objekt som inspirerar dig. Vad som helst som är bra för din kreativitet funkar. Bara du själv vet vad som är bra för dig. Med en snygg, organiserad, ren etc. arbetsplats kan du arbeta i lugn och ro.

2.. Hitta din sinnesstämning
Att hitta sin sinnesstämning kan man göra på många olika sätt, en del tar lite vin, andra lyssnar på musik och vissa använder sig av ljuset. Det finns olika sätt att hitta till sin sinnesstämning. Hitta din sak och använd dig av det!

3.. Skriv!

Idéer kan man få från vad som helst. Det kan komma från något du ser, hör, känner eller luktar dig till. Skriv ner varje idé du får. Jag har ett word-dokument på datorn som heter Idéer och där skriver jag ner alla mina tankar och idéer jag får. Om några veckor, månader eller år kanske jag har en affärsidé som är lönsam av alla dessa tankar jag haft under åren. Glöm inte skriva ner för det är lätt att man glömmer. Din grannes tankar och idéer kanske du har nytta av för att utveckla dina projekt? Kreativitet finns överallt, det gäller bara att hitta den! Det är utvecklingen av dina idéer som gör dem unika…

4.. Sortera dina intryck

Det är viktigt att du sorterar dina tankar. Har du alldeles för mycket i huvudet kommer du inte kunna skapa nya idéer. Ett klart intellekt är en fördel när du ska få fart på kreativiteten. Är det något som besvärar dig så ta tag i det först, du kan inte tvinga ditt intellekt att förbli fokuserat. Gör dig av med gamla tankar som hindrar nya, på vilket sätt är upp till dig.
Varje gång det låser sig i tanken för dig, tänk på dina andra idéer och hur dem kom fram, tänk på dina vänner, vad du gjorde igår. Vad jag vill säga är att du ska tänka på något annat som kan få fart på din kreativitet igen. Upptäck själv vad det är som gör att du hittar till din kreativitet, vad det är som låser sig för dig och när. Undvik då dessa tankar. Tänk på sånt som inspirerar dig för då odlar du ännu mer av din kreativitet.

5.. Gör annorlunda saker

När du unnar dig att göra annorlunda saker och får bort ”inte-göra-så-tänket” och gör roliga saker som du vill frigör kroppen adrenalin och det hjälper till att din fantasi kan börja skena iväg. Antingen blir det bara pannkaka av allt eller så blir det riktigt bra tankar. Det viktiga är att du gör något för att bryta din vardagsrutin och gör något annorlunda för dig själv. På så sätt skapas kreativitet!
Hoppas ni har någon nytta av detta.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
15 tips på hur du får mer intäkter
Undvik detta för att bli en populär bloggare
Tänkte du efter före bloggstarten?

Tags: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu