Var har du annonser på din blogg?

Posted by bloggttexpose on september 13, 2009
Tips & Trix

Var ska du placera dina annonser för att tjäna så mycket pengar som möjligt på din blogg? Detta är inte vetenskapligt bevisat utan endast vad jag själv tycker och tänker.

Det är självklart upp till var och en hur dem vill placera sina reklamannonser men så finns det några ställen som är bättre än dem andra ställena. Dem bra annonserna är sånt som besökarna ser på en gång och dåliga annonserna är de som besökarna inte ser på en gång. Det kunde ni kanske räknat ut men jag tyckte det var värt att repeteras en gång till.

Annonser som du har under din header och på högermarginalen fungerar bäst. Den under headern för att den förhoppningsvis är lika stor som själva headern eller så kanske du har delat upp den på två olika reklamannonser. Det viktiga är att den är den första annonsen man ser.

På högermarginalen är det ju vanligast att placera annonser men det är också den bästa. Mycket handlar nog om att man använder ”rullgardinen” för att bläddra ner om man inte kan scrolla.

Det finns några ställen där man kan annonsera på fast man kanske inte tänker på dem i första hand.
Du kan använda dig av annonsörer mitt i inläggen, till exempel liknande: Företaget (länka till dem) erbjuder nu ett….. Detta är ett annonsformat som inte syns som annonser utan mer som en vanlig länk. Om man ser för många såna här annonser så kanske det sänker förtroendet hos vissa läsare då de tror att du driver bloggen för att tjäna pengar på den, vilket kan vara sant. Men samtidigt så funkar textannonser bättre än bildannonser, enligt min uppfattning då.

Placera annonser mitt i inläggen så att man måste titta på dem när man kommit en bit i inlägget. Man kan placera annonser, både textlänkar och bildlänkar i närheten av kommentarerna också.
Bästa platserna är under headern och i högermarginalen.

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Gratisreklam är enkelt att få
Så gör du ditt företag mer öppet
Gör du allt för din kund?

Tags: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu