Enkla tips till en populärare blogg

Posted by bloggttexpose on september 13, 2009
Tips & Trix

Det är många bloggare som har som mål att tjäna pengar på sin blogg. Andra vill få fram sina tankar och sitt budskap till allmänheten. Sen finns det ju dem som gör båda delarna. Man kan ta hjälp av sociala medier så som Pusha som är bra men där kan du inte påverka så mycket då de ligger utanför din kontroll. Blir du populär på Pusha så är det ju för att läsarna tycker du är duktig. Du kan däremot bestämma vad din blogg ska innehålla. Här har jag nu sammanfattat några små idéer som kan hjälpa dig att få en populärare blogg.

Skriv på helgerna
Det är otroligt många som bloggar i dag, världen är full av bloggar och för att dina läsare ska fortsätta läsa din blogg så rekommenderar jag dig att skriva artiklar även på helgerna. Dina läsare läser säkert ett antal bloggar till och därför kan det löna sig att skriva på helgerna då läsarna inte orkar med hur många som inlägg som helst på en dag.

Tidlöst
Skriv inte bara artiklar som är aktuell under en dag eller kanske en vecka. Det är inte många som återkommer till din blogg då. Om du skriver tidlösa inlägg så fungerar dem idag, nästa vecka, om en månad, nästa år, ja ni fattar vad jag menar. De kanske inte är populära då du publicerar dem men månaden efter kanske det är ett något som har hänt och då blir dem genast mer intressanta. Detta inlägg är ett exempel på en tidlös artikel.

Först med nyheter
Det absolut bästa men också svåraste är att vara först med en nyhet. Det sitter tusentals personer framför datorerna för att hinna först med en nyhet. Lyckas du med detta kan du få en populär blogg på nolltid om du har andra intressanta artiklar. Men det är inte fy skam att vara tredje eller tionde person med samma nyhet. Har du en nyhet så kommer folk att länka till den och läsa din blogg. Många återkommer till just dig i förhoppning om att finna mer, intressanta eller roliga inlägg.

Diskutera!
Skriv ett intressant mail till andra bloggare och be om ett länkbyte, det kan resultera i att du får en populärare blogg. Ett annat exempel är att kommentera andra inlägg du gillar. Om någon skriver ett inlägg om hur man får fler besökare kan du tillexempel lägga till två av dina egna förslag. Glöm inte att länka till dig i kommentaren.
Det är inte lätt att bli populär i bloggvärlden, det tar tid och krävs tålamod. Det är ju ändå miljontals som bloggar världen över. Ge aldrig upp dock, det kanske lönar sig om ett år… Fortsätt att skriva intressanta artiklar om och sprid ditt budskap!

Hoppas att ni kan använda några av mina tips!
Vad har du själv för tips att komma med?

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Få fler att hitta din blogg
Sju tips som ger dig mer trafik redan igår
Vikten av att ha bra artiklar

Tags: ,

1 kommentar to Enkla tips till en populärare blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu