Få fler att hitta er blogg

Posted by bloggttexpose on september 12, 2009
Artikelserier

Del 2 av 8 i en artikelserie här.

Det alla söker på är olika sökord även så kallade etiketter/tags. Det kan även vara olika fraser och meningar, tänk efter om man hittar till just er blogg via era sökord. Som vi skrev i den förra artikeln så ska ni inte överdriva utan det räcker med två till fyra relevanta sökord på er blogg till er artikel. Det är så att alla era sökord blir sökbara i dem stora och små sökmotorerna. En annan viktig sak som uppskattas av alla läsare är att i den första och andra meningen skriva vad er artikel handlar om. Det blir mer om sökord via Social Bookmarking sidor i nästa artikel.

Man kan prenumerera på blogginlägg via RSS Feed även kallat för RSS-läsare och flödesläsare som på ett automatiskt och kontrollerar de RSS-flöden du prenumererar på samt så presenterar den alla nya inlägg på ett mycket överskådligt sätt. En utmärkt RSS-läsare är Feedburner. Dem erbjuder en RSS-läsare med ett flertal användbara och bra möjligheter. Om ni nu inte skulle ha någon RSS Feed till just er blogg så är min rekommendation att ni skaffar en via Feedburner. 

En mycket viktig sak ni måste göra som bloggar om ni vill ha fler besökare är pinga, pinga och åter pinga er blogg så att allmänheten hittar till er. Pinga är lätt förklarat ett sätt då man meddelar alla olika bloggtjänser och portaler att man har skrivit ett nytt inlägg på bloggen. På detta sätt kan många fler på ett ganska enkelt sätt upptäcka er blogg och era läsvärda artiklar. Man kan pinga automatiskt via RSS/Ping men även pinga bloggen manuellt på sidor som Nyligen, Nybloggat, Bloggupdate, Bloggnytt med flera. Starta genast pinga er blogg om ni nu inte redan gör det!

En kort sammanfattning Nu har du och din blogg fått lite kontinuitet, kvalitet och en trovärdig bloggare. Ditt mål som du har satt upp är realistiskt. Efter varje artikel har ni ett fåtal relevanta sökord. Ni använder en RSS Feed – RSS-läsare, Ni pingar er blogg, manuellt eller automatiskt. Nu har förhoppningsvis ännu fler besökare hittat till just er blogg. Hur ligger ni till med era uppsatta mål? Nära eller långt ifrån? 

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Så får du mer besökare
Var har du annonser på din blogg?
Enkla tips till en populärare blogg

Tags: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu