Så får du mer besökare

Posted by bloggttexpose on september 11, 2009
Artikelserier

Del 1 av 8 i en artikelserie här.

Det första ni måste göra är att sätta upp ett
mål på hur många besökare ni ska få ihop på en dag. Det som är viktigt att tänka på är att det ska vara ett realistiskt mål och det ska gå att upp nå. Hur många besökare tror du att du kan få ihop under en dag, är det 15, 30, 60 eller kanske ännu fler?

Den andra saken som är viktig när man bloggar är att skriva regelbundet och få kontinuitet i sitt skrivande. Fundera ut hur många artiklar ni hinner skriva på en vecka och försök hålla det till punkt och pricka, inte ett inlägg mindre för ert eget samvete.

Jag rekommenderar att ni väljer ett ämne/område att blogga om och jobbar endast inom detta till en början. Efterhand kan ni vidga ert område men tänk på att inte spreta för mycket åt alla olika håll och kanter. Det känns ju inte relevant om jag skulle börja skriva om mode då jag har riktat in mig på Internet, marknadsföring, blogging mm. Håll er så länge ni kan till ert område ni började att blogga om, det lönar sig i längden.

Om ni är lite av en expert på just ert ämne/område behåller ni era läsare bättre. Om ni delar med er av tips och råd måste det vara något som fungerar och ju mer trovärdiga era artiklar är, ju fler kommer till er blogg automatiskt.

Till varje inlägg ni skriver kan ni välja att lägga till sökord även så kallade etiketter/tags. De flesta som söker på Internet skriver ett ord, en fras eller mening. Tänk efter om dem hittar till er blogg då via de sökord ni lägger till. Ni måste använda relevanta sökord på den artikel ni skriver om och överdriv inte med sökorden, två till fyra ord räcker. Läs nästa artikel så hittar ni mer om sökord i den.

En bloggare måste ha bra med tålamod för det kan ta ganska lång tid innan er blogg blir en läsvärd blogg. En blogg som bara innehåller ett par tre artiklar är inte det minsta intressant om man jämför med en blogg som innehåller uppemot 100 artiklar inom ett ämne/område. Artiklar är oftast inte så värst intressant. Därför, låt er blogg bli intressantare och mer välbesökt allt eftersom tiden går.

En kort sammanfattning Nu har du och din blogg fått lite kontinuitet, kvalitet och en trovärdig bloggare. Ditt mål som du har satt upp är realistiskt. Efter varje artikel har ni ett fåtal relevanta sökord. Nu kanske ni tänker att era besökare borde ha ökat och till viss del har dem förhoppningsvis gjort det, kanske inte tillräckligt än! Hur ligger ni till med era uppsatta mål? Nära eller långt ifrån?

————————————————————
Prenumerera på mitt nyhetsbrev helt gratis här!

Läs även:
Sju tips som ger dig mer trafik redan igår!
Så får du mer kreativitet
Få fler att hitta er blogg

Tags: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu